Fotoalbum: Parc Aventure Land – april 2024

Op zondag 7 april 2024 bezochten Themeparkfreaks Jonathan en Benjamin het Franse pret-, speel- en klimpark Parc Aventure Land. Het park ligt op een boogscheut van de hoofdstad Parijs en kenmerkt zich door de diverse klimparcours tussen de hoge bomen. Het lijkt wel de ideale plaats voor een teambuilding, verjaardagsfeestje of een andere bijeenkomst met veel collega’s, vrienden of familie. Daarnaast biedt dit groene park ook andere attracties aan, zoals enkele speeltuinen, een miniboerderij, trampolines, een tubingbaan en zelfs een echte turbobob.

 

Op minder dan uurtje rijden van de Franse hoofdstad vinden we Parc Aventure Land terug. Het park verwelkomt inmiddels al bijna twintig jaar bezoekers van alle leeftijden. Jonge bezoekers kunnen er spelen in de talrijke speeltuinen, ravotten in het gras of de geitjes bezoeken in de kinderboerderij. Sensatiezoekers kunnen er dan weer glijden op de tubingbaan of een ritje maken op de Turbobob.

Het was voornamelijk deze Turbobob die ons naar het park lokte, want deze wordt aangeduid als een onbepaalde credit op Coaster-Count. Bij deze attractie moet de bezoeker een gondel naar boven duwen op eigen spierkracht. Eenmaal bovenaan kan de bezoeker instappen en zijn rit naar beneden starten. De baan bestaat een diepe plastic geul waar er wordt gebruikgemaakt van ‘side friction’. Dit betekent deze attractie voornamelijk een beroep doet op de zijkanten van de geul om het bochtenwerk af te maken. Zo heeft de gondel ook wieltjes die zijdelings aangebracht werden, en waardoor deze dus de wand aanraken als er moet bijgestuurd worden.

De attracties staan er verspreid over wel meer dan 17 hectare en quasi de helft van deze oppervlakte wordt in beslag genomen door het gigantische netwerk aan klim- en touwenparcoursen. Het pronkstuk van het park is toch wel het zeer uitgebreide aanbod aan klauterpret op grote hoogte en dat alles in een natuurlijke en bosrijke omgeving. De klimroutes worden gemarkeerd met de kleuren blauw, paars, rood en zwart (net zoals bij de skipistes wordt hiermee de moeilijkheidsgraad aangeduid). Er is ook veel variatie aanwezig in de klimroutes door het gebruik van apenbruggen, trapezes, touwladders, balken en zelfs ziplines.