Twee nieuwe attracties geopend in Wiener Prater

Het Oostenrijkse pretpark Wiener Prater, gelegen in de hoofdstad Wenen, vult de lege plek van de verdwenen achtbaan Super8erBahn op met twee tijdelijke nieuwe attracties. Beiden zijn afkomstig van de Duitse exploitant André Fackler en zullen tot eind 2024 in het park blijven.

 

Begin 2023 nam Wiener Prater afscheid van haar achtbaan Super8erBahn. Omdat er voorlopig nog geen nieuwe baan in de plaats komt besloot men de lege plek op te vullen met twee nieuwe, doch tijdelijke attracties. Deze worden uitgebaat door André Fackler.

De eerste wordt River Rafting, een Log Flume-attractie. Deze attractie werd voor het eerst in gebruik genomen in 2007 en is gebouwd door de Italiaanse fabrikant Fabbri. In totaal varen er acht boten met telkens vier zitplaatsen in het circa 230 meter lange waterkanaal.

De tweede attractie is Après Ski Party. Dit is geen café of bar, maar een doolhof met veel uitdagingen. Denk hierbij aan een glazen labyrint, vervormende spiegels, wiebelende vloeren, een rollende ton en nog veel meer. De Aprés Ski Party reist sinds 2010 rond en werd geproduceerd door Dietz Fahrzeugbau.

 

 

Bronnen en foto: Wiener Prater, Themepark Central