RMC bouwt nieuwe Single Rail Coaster in Gyeongju World

De Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction gaat een Single Rail Coaster bouwen in het Zuid-Koreaanse pretpark Gyeongju World. Deze wordt van het type Raptor Track. De opening wordt geschat op 2025.

 

Het Zuid-Koreaanse pretpark Gyeongju World, een van de belangrijkste pretparken van het land, gaat een nieuwe achtbaan bouwen. Het wordt een Single Rail Coaster met Raptor Track van de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction (RMC).

Ondertussen werd bij de fabriek van RMC in Idaho Raptor Track gespot voor deze achtbaan. De track heeft een rode kleur. Wanneer de achtbaan juist moet openen is nog niet helemaal duidelijk, al lijkt 2025 niet onlogisch.

Red Noodles coming to [Gyeongju World]
byu/Hinemosu502 inrollercoasters

 

Momenteel bestaan er 5 andere achtbanen van dit type, allemaal gebouwd in Amerikaanse pretparken. Het gaat om de prototypes Wonder Woman Golden Lasso Coaster in Six Flags Fiesta Texas en RailBlazer in California’s Great America, beide gebouwd in 2018. Stunt Pilot in Silverwood Theme Park geopend in 2021 met een custom lay-out. De grootste exemplaren zijn Jersey Devil Coaster in Six Flags Great Adventure en Wonder Woman Flight of Courage in Six Flags Magic Mountain geopend in 2021 en 2022. Walibi Holland zal een duellerende coaster van dit type openen in 2025 die de eerste van Europa zal worden en het exemplaar van Gyeongju World wordt de eerste van Azië.

 

Gyeongju World:

Gyeongju World heeft momenteel al twee erg aantrekkelijke rollercoasters in het park staan. Phaethon is een Inverted Coaster van de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard. De achtbaan is 45 meter hoog en behaalt een snelheid van 90 km/u. De track is 1000 meter lang en bevat 6 inversies.

 

Draken werd eveneens gebouwd door Bolliger & Mabillard. De achtbaan is een Dive Coaster met de Griffon lay-out. Dit wil zeggen dat deze 63 meter hoog is en een snelheid behaalt van 115 km/u. De track is net geen kilometer lang en bevat 2 inversies. Bezoekers zitten met 8 personen naast elkaar in de zeer brede treintjes.

 

Bron: rcdb, Screamscape

Foto: Six Flags