Merlin Entertainments koopt gigantisch reuzenrad The Wheel in Icon Park over

De Britse pretparkengroep Merlin Entertainments heeft de recordbrekende attractie The Wheel in Icon Park overgekocht. Hiermee komt het 122 meter hoge reuzenrad in hun handen. De attractie wordt meteen ook herdoopt tot The Orlando Eye.

 

Merlin Entertainments was origineel betrokken bij de bouw van The Wheel in het Amerikaanse Icon park. Toen het 122 meter hoge reuzenrad opende in 2015 had het de naam The Orlando Eye. Maar de attractie werd verkocht in 2019 en het reuzenrad werd herdoopt tot The Wheel. Vijf jaar later heeft Merlin Entertainments besloten het reuzenrad terug te kopen en hiermee wordt het opnieuw gedoopt tot The Orlando Eye. Het is het grootste reuzenrad aan de oostkust van Amerika.

Icon Park bevat attracties die worden uitgebaat door verschillende partijen. Bezoekers kunnen vrij toegankelijk naar binnen en betalen per attractie. Merlin Entertainments had al verschillende attracties in handen, waaronder Madame Tussauds Orlando en Sealife Orlando Aquarium. Een beetje verder heeft het ook nog Legoland Florida en Peppa Pig Theme Park Florida in handen.

Naast het reuzenrad The Orlando Eye is Icon Park ook bekend om de hoogste SlingShot-attractie ter wereld. Deze is 91 meter hoog en katapulteert bezoekers naar een hoogte van 137 meter tegen een snelheid van 160 km/u. Naast Icon Park staat er een 128 meter hoge Star Flyer. In 2022 opende er eveneens de hoogste Gyro Drop toren ter wereld. Deze was 131 meter hoog en bezoekers haalde tijdens de rit een snelheid van 120,7 km/u. Twee maanden na opening gebeurde er echter een dodelijk ongeluk op de attractie. Ondanks dat het ging om een menselijke fout, werd besloten de attractie voorgoed af te breken.

 

Bron en foto: Icon Park