Nieuwe duellerende achtbanen Minifigure Speedway openen in Legoland Windsor

In het Britse Legoland Windsor is de gloednieuwe attractie Minifigure Speedway geopend. Het gaat om een attractie die bestaat uit twee achtbanen naast elkaar die tegen elkaar duelleren. Het gaat over twee Shuttle coasters, waardoor je dus telkens het parcours tweemaal aflegt.

 

Met Minifigure Speedway opende Legoland Windsor haar vierde achtbaanattractie, al telt deze wel meteen voor twee coastercredits. Het gaat namelijk over een duellerende achtbaan. Dit wil zeggen dat er twee achtbanen net naast elkaar gebouwd werden, om zo tegen elkaar te racen. Op 6 april 2024 werd de baan geopend voor publiek.

 

 

Minifigure Speedway werd gebouwd door het Duitse bedrijf Zierer en behaalt een snelheid van 56 km/u. Verdere details over de achtbanen ontbreken jammer genoeg nog. In elk treintje is er plek voor 20 personen.

Wie een ritje wil maken moet tenminste 1,05 meter groot zijn en begeleid worden. Zonder begeleiding kan dit vanaf een lengte van 1,30 meter.