Eerste onride video van Top Thrill 2 in Cedar Point is een feit

In Cedar Point werd de laatste maanden enorm gewerkt aan de transformatie van Top Thrill Dragster naar Top Thrill 2. Hiervoor werd een nieuwe spike gebouwd en werd de lancering veranderd van een hydraulische naar een magnetische lancering.

 

In Cedar Point konden enkele personen al de eerste ritjes maken op de opvolger van Top Thrill Dragster. Het park deelde onlangs de beelden van die ritjes, waarbij we ook een eerste onride video te zien kregen.

 

 

De oude Top Thrill Dragster werd gebouwd door Intamin Amusement Rides en kwam na een ongeval in augustus 2021 stil te staan in het park. Voor de ombouw van de baan naar Top Thrill 2 werd er een beroep gedaan op Zamperla, die de oude hydraulische lancering verving door een LSM-lancering. Er werd ook een nieuwe spike gebouwd. Deze nieuwe versie van de attractie heeft namelijk een triple launch. Op deze manier krijgen de inzittenden tijdens de rit een soort Roll Back op de hoge tophat, iets waar fans vroeger vaak op hoopten.

De trein wordt eerst tegen een snelheid van 119,1 km/u naar voren gelanceerd, tot op de heuvel. De trein zal niet over de tophat geraken en zal vervolgens achteruit terugrollen tot op de lanceerstrook. Hier krijgt deze een nieuwe boost en rijdt deze achteruit aan een snelheid van 162,5 km/u tot op een metershoge nieuwe spike. Wanneer de trein opnieuw tot stilstand komt zal deze terug naar voor rijden, opnieuw langs de lanceerstrook en wordt voor de derde en laatste keer gelanceerd. Deze keer wel hoog genoeg, zodat deze over de 128 meter hoge tophat geraakt. Dit aan een snelheid van 193,1 km/u.

 

Bron en foto: Cedar Point