La Mer de Sable plant nieuwe achtbaan voor 2025

Het Franse pretpark La Mer de Sable gaat in 2025 een nieuwe achtbaan openen. Dat heeft het pretpark zelf bekendgemaakt. In 2021 opende het pretpark nog de familieachtbaan Silver Mountain die toen vanuit Zuid-Afrika naar Frankrijk kwam.

 

La Mer de Sable is net boven Parijs gelegen en op een steenworp van Parc Astérix. Het park richt zich meer op families. Het pretpark werd in 2015 overgekocht door de Looping Group die het park kocht van Compagnie des Alpes. Sindsdien werden er enkele attracties geopend in het park.

In 2016 openden drie nieuwe attracties met een Disko, een Twist & Splash en de kinderachtbaan Bandidos. In 2017 werd er voor het eerst Halloween gevierd. In 2018 werden er opnieuw twee attracties geopend. Het ging toen om een zweefmolen en een Sombrero-attractie van Zamperla. In 2019 opende het escapespel Désespérados.

In 2021 opende de familieachtbaan Silver Mountain. Deze was afkomstig uit het Zuid-Afrikaanse pretpark Ratanga Junction. Ondertussen is bekendgemaakt dat er in 2025 opnieuw een familiale achtbaan geopend zal worden. Deze komt te liggen in het themagebied New Mexico Desert, tegenover de zweefmolen El Condor waar vroeger het doolhof lag. Veel meer details werden helaas niet bekendgemaakt. Ondertussen werd het gebied waar de nieuwe attractie zal komen te liggen afgebakend en werden de eerste grondvoorbereidingswerken uitgevoerd.

 

Bron & foto’s: Air Time News