Laatste trackdeel nieuwe achtbaan Phoenix Rising geplaatst in Busch Gardens Tampa Bay

Later dit seizoen zal het Amerikaanse pretpark Busch Gardens Tampa Bay haar nieuwe achtbaan Phoenix Rising openen. De afgelopen maanden werden de vele trackdelen zorgvuldig in elkaar gezet en onlangs was het de beurt aan het laatste trackdeel, waardoor de achtbaan nu compleet is.

 

De nieuwe achtbaan Phoenix Rising zal geopend worden in het Pantopia-gebied van Busch Gardens Tampa Bay. Dit wordt meteen de tiende achtbaan in het park. De baan, gebouwd door Bolliger & Mabillard, beter bekend als B&M, is van het type Family Inverted Coaster.

De nieuwe achtbaan heeft een lengte van 558,1 meter en bereikt een snelheid van 70,8 km/u. Tijdens de rit maken de inzittenden een vlucht boven de Serengeti-vlakte. Naast de aankleding zal ook onboard muziek zorgen voor een onderdompeling in het thema.

 

Bron en foto’s: Midway Mayhem, Busch Gardens Tampa Bay