Burgemeester beveelt onmiddellijk sloop Oberbayernzaal in Boudewijn Seapark

Het Brugse Boudewijn Seapark vroeg een tijdje geleden al de toestemming om haar Oberbayernzaal te slopen, maar krijgt nu de opdracht om deze onmiddellijk te slopen na een controle door de brandweer.

 

In oktober verkreeg Boudewijn Seapark al de toestemming voor de sloop van de Oberbayernzaal. Doch kon men nog niet beginnen met de werken omdat men een nieuwe omgevingsvergunning diende te krijgen. De echte sloopvergunning kwam er dus nog niet.

De Oberbayernzaal wordt al een tiental jaar niet meer gebruikt en verkeerd in slechte staat. Tijdens een recente controle door de brandweer werd ontdekt dat de stabiliteit echt gevaarlijk is geworden, een storm zou al genoeg zijn om het dak te doen instorten. Daarom besluit de burgemeester de vergunning niet af te wachten en gaf hij opdracht tot de onmiddellijke sloop. Ook zouden het aanpalende restaurant en binnenspeeltuin Bobo’s Indoor gesloten moeten blijven.

Het park hoopt nu na de Paasvakantie aan de werken te beginnen. Op de plek van de oude zaal zou in de toekomst een nieuwe attractie moeten ontstaan.

 

Bronnen: Nieuwsblad, Focus TV

Foto: TPF