Eerste onride video Fire In The Hole in Silver Dollar City

Het Amerikaanse pretpark Silver Dollar City nam vorig jaar afscheid van haar oude attractie Fire in the Hole. 30 maart opende in het oude gebouw een nieuwe achtbaan, die dezelfde naam draagt. Ondertussen dook ook de eerste onride video op.

 

Fire in the Hole is een kruising tussen een darkride en een achtbaan. De nieuwe versie werd gebouwd door het Amerikaanse bedrijf Rocky Mountain Construction. Een opmerkelijke keuze aangezien we dit bedrijf voornamelijk kennen van spectaculaire achtbanen, zoals Zadra in Energylandia en Untamed in Walibi Holland.

Silver Dollar City investeerde een slordige 30 miljoen dollar in de nieuwe baan. Het gebouw, dat de naam No. 3 firehouse draagt, en de attractie maken nu deel uit van een nieuwe themazone die in het teken staat van de brandweer.

Tijdens een ritje op de nieuwe achtbaan wordt de trein op de opwaartse stukken aangedreven als een powered coaster, maar bij afdalingen wordt er gebruikgemaakt van de zwaartekracht.

Er zijn drie afdalingen en de baan is 460,9 meter lang. Het treintje behaalt een snelheid van 41,8 km/u. Een ritje duurt net geen drie minuten. Onderweg wordt er gebruikgemaakt van meerdere speciale effecten en hoor je onride muziek die in de treintjes verwerkt zit.

 

Geniet mee van een ritje op de baan

 

 

 

Bron en foto’s: Silver Dollar City