Walibi Rhône-Alpes onthult treintje van nieuwe achtbaan

In het Franse pretpark Walibi Rhône-Alpes is de afgelopen maanden hard gewerkt aan de bouw van de nieuwe achtbaan Mahuka. Nu heeft het park de fans een eerste blik gegund op een van de treintjes die over de baan zullen rijden.

 

Met de opening van de nieuwe achtbaan Mahuka binnenkort, viert het Franse pretpark Walibi Rhône-Alpes haar 45ste verjaardag. Deze achtbaan wordt de nieuwe blikvanger van het themagebied Exotic Island, dat reeds in 2022 voor het publiek werd geopend.

 

Een eerste blik op een van de treintjes

 

Mahuka is een achtbaan van het type Hot Racer uit het assortiment van Intamin Amusement Rides. Het type kenmerkt zich door de track die bestaat uit één dikke rail waarop treintjes rijden en waarin de passagiers achter elkaar plaatsnemen.

Mahuka heeft een lengte van 600 meter en een hoogte van 18 meter. Tijdens de rit ervaar je twee lanceringen en drie inversies. De maximale snelheid bedraagt 67 km/u. Een ritje maken kan vanaf een lengte van 120 centimeter. De opening is gepland voor juni.

 

 

Bron en foto: Walibi Rhône-Alpes