Eerste testritten op de Alpenexpress “Enzian” in Europa-Park

In Europa-park hebben de eerste testritten plaatsgevonden op de nieuwe Alpenexpress “Enzian”. Na de brand in juni 2023 is de Alpenexpress “Enzian” opnieuw opgebouwd door Mack Rides. De Alpenexpress “Enzian” gelegen in het Oostenrijks gebied, suist langs majestueuze rotsformaties en donderende watervallen met snelheden tot 45 km/u door een Magische Diamantkloof.

 

 

Brand

Tijdens de Brand op 19 juni 2023 in een technische ruimte van een gebouwencomplex aan de rand van het Oostenrijks gebied ging niet alleen de Alpenexpress Enzian verloren, maar ook de boomstambaan Tiroler Wildwasserbahn en de doorloopattractie Zauberwelt der Diamanten. Naast de attracties werden ook 2 souvenirwinkels door de brand getroffen.

Het vuur sloeg helaas ook over naar het Spaanse gebied, waar het station van Panoramabahn beschadigd raakte. Gelukkig vielen er bij de brand geen gewonde, maar tijdens het blussen liepen wel 2 brandweerliederen lichte verwondingen op.

 

Opening

De opening van zowel de Alpenexpress “Enzian” als de boomstambaan “Tiroler Wildwasserbahn” staan beiden gepland voor 14 mei aanstaande. Nog even geduld dus voordat bezoekers weer kunnen genieten van het Oostenrijkse themagebied. De eerste testritten zijn in ieder geval al een feit.

 

Bron en foto’s: Europa-Park