Doornroosje weer te zien na groot onderhoud in de Efteling

De afgelopen maanden renoveerde de Efteling het sprookje Doornroosje, zowel het kasteel als de omgeving werden hierbij aangepakt. Het is nu ook voor het eerst sinds de opening in 1952 mogelijk om rond het kasteel van de Schone Slaapster wandelen.

 

Vorig jaar, vlak na de zomer begon men in de Efteling aan het grote onderhoud van het kasteel van Doornroosje en het gebied eromheen. Er werd ook een rolstoelvriendelijk pad aangelegd, waardoor het kasteel nu langs alle kanten te bewonderen is.

Het gehele kasteel is in de steigers gezet, zodat de oude kasteelmuren en de gevel opgeknapt konden worden. De stenen van het pad dat naar het kasteel leidt waren behoorlijk afgesleten en daardoor glad geworden. Ook dit pad werd volledig hersteld.

De ruimtes aan de binnenkant van het kasteel kregen klein onderhoud: er is geschilderd en de verlichting is verduurzaamd met LED. De bewoners zijn nagekeken en opgeknapt en hun kleding gereinigd of vernieuwd.

Voor de stimulering van biodiversiteit in het bos zijn een aantal bomen weggehaald. Hiervoor in de plaats zijn verschillende andere bomen geplant. Ook is de vijver een stuk vergroot en zijn er watervallen toegevoegd.

 

Nieuw muziekstuk

Naast nieuwe beplanting en het aanpassen van de omgeving, heeft men ook een nieuw muziekstuk aan het sprookje toegevoegd. Voorheen lag Doornroosje in stilte te slapen, maar nu wordt die stilte omlijst met muziek. Het muziekstuk is gecomponeerd door René Merkelbach. Des te dichter je bij Doornroosje komt, des te beter je de muziek zult horen.

 

Nieuwe bewoner laat nog even op zich wachten

Tegen komende zomer zal nog een nieuwe bewoner te ontdekken zijn. Deze zal je kunnen zien vanaf het uitkijkpunt van het rolstoelvriendelijkere pad.

 

Bron en foto’s: Efteling