Adventureland Long Island kondigt komst aan van unieke attractie

Het Amerikaanse pretpark Adventureland Long Island kondigt een investeringsplan aan van 10 miljoen dollar, verspreidt over vijf jaar. De eerste investering opende onlangs al in de vorm van een Top Spin, maar volgend jaar zal het park uitpakken met een attractie die nog uniek is in de wereld.

 

Het worden spannende tijden voor de bezoekers van het Amerikaanse pretpark Adventureland Long Island. Dit park wil haar aanbod namelijk gaan uitbreiden met minstens twee nieuwe attracties en zo 10 miljoen dollar in het park pompen. Om plaats te maken voor deze nieuwigheden besloot men wel de schommelboot Jr. Pirate Ship Ride en de Log Flume Moon Chaser te sluiten.

Dit jaar kwam er al een eerste nieuwe attractie naar het park in de vorm van de Top Spin Moon Chaser.

 

 

Echt spannend wordt het volgend jaar, dan opent het park een unieke attractie. Deze unieke attractie zal gebouwd worden door het Zwitserse bedrijf Ride Engineers Switzerland. Het gaat om een attractie van het type Wave Twister.

De Wave Twister doet wat denken aan de Disko Coaster, die gebouwd wordt door Zamperla. In plaats van een half pipe rijdt men nu over een langere rail, die een bocht maakt. De lengte van het parcours, dat meermaals afgelegd wordt, is 64 meter lang. Wanneer de gondel over en weer rijdt over een rail, draait deze ook rond, daarbovenop draaien ook de draaiplateaus rondjes. De capaciteit van de attractie ligt op 480 personen per uur.

 

 

Bron en foto: Adventureland Long Island