Lightwater Valley opent nieuwe achtbaan met Rocket Rollercoaster

Het Engelse pretpark Lightwater Valley pakt dit jaar uit met een nieuwe achtbaan. Het gaat om Rocket Rollercoaster die meteen de grootste achtbaan van het park geworden is. Het is welgekomen nieuws nadat het park eerder alle grote achtbanen verwijderd had.

 

Verrassend nieuws uit het Engelse pretpark Lightwater Valley. Het park opende onverwacht op 6 april een nieuwe achtbaan. Het gaat om Rocket Rollercoaster, een achtbaan met de zyklon lay-out. Deze is 10 meter hoog en 335 meter lang.

De achtbaan werd gebouwd door de Italiaanse fabrikant Interpark en is van het type Cylone. De rollercoaster stond van 2013 tot en met 2018 als Cylone in het Bulgaarse pretpark SkyPark gelegen in de hoofdstad Sofia. Daarna verhuisde deze als Airbender naar het Britse pretpark Camel Creek Adventure Park waar deze van 2019 tot en met 2022 operationeel was.

 

Familiepark:

Hiermee is er eindelijk nog eens goed nieuws voor het park. Lightwater Valley sloot de afgelopen jaren zowat alle noemenswaardige attracties onder het mom van rebranding naar familiepretpark, maar verloor daarbij haar ziel. Heel wat thrill rides werden verwijderd uit het park. Daarnaast werden van de 5 achtbanen die in het pretpark stonden, de 3 grootste afgebroken.

Het begon met de spinning wild mouse coaster Twister in 2019 nadat een ongeluk op de achtbaan gebeurde waar een kind uit de rollercoaster viel. Maar datzelfde jaar sloten ook nog 2 andere achtbanen voorgoed. Raptor Attack was een indoor Wildcat coaster van Schwarzkopf die geopend werd in 1987 in het park maar ooit nog een verleden had in Bobbejaanland. Het pijnlijkste verlies was het verdwijnen van The Ultimate, de langste achtbaan van Europa en de tweede langste in de wereld. Deze achtbaan was zeer geliefd onder de fans en was een zeer bijzondere en unieke achtbaan.

 

Bron: rcdb

Foto’s: Lee Holden (rcdb)