230.000 euro geïnvesteerd in Boomerang in Bellewaerde Park

Bellewaerde Park heeft afgelopen winter fors geïnvesteerd in Boomerang. Deze 40-jaar oude achtbaan kreeg deze winter een nieuwe kettingbak, ketting en kettingwielen. Goed voor een investering van maar liefst 230.000 euro. Eerder werd deze achtbaan ook al voorzien van een nieuw kleurtje.

 

Bellewaerde Park heeft afgelopen winter niet stilgezeten, want naast de bouw van een nieuwe Braziliaanse zone, is er ook gewerkt aan Boomerang. De achtbaan uit 1984 werd aangepakt aan het optakelmechanisme. Zo werden de ketting, kettingbak en kettingwielen vervangen. De onderhoudswerken brengen een prijskaartje van maar liefst 230.000 euro met zich mee. Het park heeft ook de haak onder de trein aangepast, zodat deze gemakkelijker kan inhaken en bij deze beweging minder lawaai maakt. Het park zelf spreekt van een kleine investering.

De ketting wordt gebruikt om de trein op de tweede lifthill naar boven te trekken. Eenmaal boven leggen de bezoekers het traject achterwaarts af. Met deze investering zorgt Bellewaerde dat de 40-jarige achtbaan weer langer mee kan. Boomerang is 285 meter lang en 35,5 meter hoog. Er wordt een maximale snelheid van 75,6 km/u behaald. De rit bevat 3 inversies, die 2 keer worden genomen. De tweede keer gebeurt dit echter achterwaarts. Vorig jaar kreeg de achtbaan nog een nieuw kleurtje.

 

 

Bron: Bellewaerde Park (stats: RCDB)

Foto: Bellewaerde