Uitgelicht: The Walking Dead – The Ride – Thorpe Park

The Walking Dead – The Ride is een indoor achtbaan in het Engelse Thorpe Park. Hoewel dit niet meteen de grootste of spectaculairste is, is deze achtbaan wel degene met de meeste gedaantewisselingen in het park sinds ze opende in 1996.

 

 

The Walking Dead – The Ride werd geopend in 1996 als indoor achtbaan, gebouwd door Vekoma. Tot 2012 ging ze door het leven als X:\ No Way Out. In deze periode stond het treintje andersom op de track, waardoor je de donkere rit achterwaarts aflegde. In 2013 kreeg de baan de korte naam X. Er werden lichteffecten in de hal geplaatst, waardoor het voelt alsof je doorheen een discotheek rijdt. Sinds die tijd staat het treintje ook gewoon voorwaarts op de track. Er kwam ook themamuziek die te horen was tot 2014. Deze werd vervangen door een techno soundtrack. In 2017 zorgde IMAscore voor een nieuwe soundtrack. In 2018 werd de baan omgedoopt tot The Walking Dead – The Ride.

De achtbaan is 12,7 meter hoog, 400 meter lang en bereikt een topsnelheid van 44,6 km/u. Over de baan rijden vijf treintjes met elk plek voor tien personen. Wie een ritje wil maken, moet ten minste 140 cm groot zijn.