Carowinds neemt houten achtbaan Hurler onder handen

Het Amerikaanse pretpark Carowinds is, net als alle parken, bezig met onderhoud van haar attracties. Maar dit jaar krijgt de houten achtbaan Hurler de meeste aandacht. Er wordt volop aan de baan gewerkt.

 

Carowinds stuurde onlangs een bericht de wereld de wereld in, waarmee het haar fans een beetje probeerde te plagen, want die fans vragen al lang of Hurler geen RMC ombouw zou krijgen. Daarom postte het park dat haar achtbaan een RMC-behandeling kreeg. Maar dat stond in dit geval voor Routine Maintenance by Carowinds.

 

Vroeger besteedde het park dit soort retrackingen uit aan andere bedrijven, zoals in 2014 toen Great Coasters International de 180 graden bocht verving, die volgt na de eerste afdaling. Ditmaal pakt het team van het park zelf de hamer en kettingzaag vast om de achterste bocht te vervangen.

 

 

Hurler

Hurler opende in 1994 en werd gebouwd door het voormalige bedrijf International Coasters, Inc. Dit bedrijf bouwde maar twee houten achtbanen, waarvan de tweede, die ook Hurler heette, te vinden was in Kings Dominion. Dit baan is trouwens wel door Rocky Mountain Construction onder handen genomen en verbouwd tot de hybride achtbaan Twisted Timbers.

Hurler heeft een hoogte van 25,3 meter en een lengte van 962,3 meter. De treintjes die over de baan rijden behalen een snelheid van 80,5 km/u.

 

 

Bron en foto: Carowinds