Treintje nieuwe Alpenexpress Enzian gearriveerd in Europa-Park

In Europa-Park wordt hard gewerkt op twee bouwwerven. Dit jaar opent het park namelijk de achtbaan Voltron Neva, maar er wordt ook gewerkt aan de heropening van het afgebrande parkdeel waar een nieuwe Alpenexpress Enzian gebouwd wordt. Onlangs arriveerde het treintje van deze achtbaan in het park.

 

Op 19 juni 2023 sloeg het noodlot opnieuw toe in Europa-Park, voor een tweede maal binnen enkele jaren. Het park werd getroffen door een zware brand, waarbij walkthrough-attractie Zauberwelt der Diamanten volledig uitbrandde. Ook de boomstamattractie Tiroler Wildwasserbahn en de aangedreven achtbaan Alpenexpress Enzian die door het gebouw liepen, werden getroffen.

Het park bleef niet bij de pakken zitten en ondertussen werd de boomstamattractie grotendeels opnieuw opgebouwd, en er kwam een nieuwe Alpenexpress Enzian achtbaan. Het treintje van deze achtbaan werd recentelijk geleverd.

Het parcours zal niet meer door een diamantwereld gaan. De vernieuwde Alpenexpress en boomstambaan worden omgeven door veel rotswerk. Naast de vele rotsen zullen er ook 30 animatronics langs het parcours te vinden zijn.

 

Bron en foto’s: Michael Mack- X