Drayton Manor onthult nieuwe naam voor ex Stand-Up coaster Shockwave

In het Engelse pretpark Drayton Manor wordt volop gewerkt aan de ombouw van de achtbaan Shockwave. Deze Stand-Up Coaster zal vanaf dit jaar sit-down treintjes krijgen. Bij deze vernieuwing hoort ook een nieuwe naam, die men recent heeft onthuld.

 

De achtbaan Shockwave zal voortaan door het leven gaan als Wave. De achtbaan krijgt een soort surfthema. Door de verandering van de treintjes zakt ook de minimumlengte om een ritje te maken. Vroeger moest je 140 cm groot zijn om een ritje te maken, nu kan dat al vanaf een lengte van 120 cm.

De nieuwe treintjes zouden geleverd worden door ART Engineering en bevatten heupbeugels. Wave heeft een hoogte van 36,6 meter en een lengte van 500 meter. Op de baan wordt een snelheid bereikt van 85,3 km/u. In de baan zijn vier inversies verwerkt: een Looping, Zero-G Roll en Double Corkscrew.

 

 

Nieuwe family thrill coaster

Naast de ombouw van Wave werkt het park ook aan een gloednieuwe achtbaan. Voor deze nieuwe achtbaan heeft her park een beroep gedaan op Intamin Amusement Rides. De nieuwe achtbaan zal zowel een Booster Wheel-lifthill als een bandenlancering hebben. Meer informatie hierover zal het park later delen.

 

Bron en foto: Drayton Manor, RCDB