Opnieuw woedt er een brand in Europa-Park

Er woedt opnieuw een grote brand in het grote Duitse themapark Europa-Park. Op foto’s op sociale media zijn beelden te zien van hoe een grote rookpluim ver boven het park uitkomt. Voor zover we momenteel weten zou het gaan om de “Zauberwelt der Diamanten”.

De update van 20/6/2023 kan je vinden op deze link

 

De brand woedt hoogstwaarschijnlijk in de walkthrough “Zauberwelt der Diamanten”. Deze donkere grot kan je niet enkel te voet verkennen, maar ook de boomstambaan “Tiroler Wildwasserbahn” en “Alpenexpress Enzian” gaan door dit indoorgebied. Verdere info is momenteel nog niet beschikbaar, maar we kunnen vermoeden dat dit niet veel goeds betekent voor alle betrokken attracties. Ook het station van de Panoramabahn van het Spaanse gedeelte ligt tegen dit gebouw aan, alsook enkele winkels in dit gedeelte.

 

 

 

De beelden roepen pijnlijke herinneringen op aan de brand die in 2018 het Scandinavische themagebied & de darkride “Piraten in Batavia” in de as legde. Beide onderdelen zijn in de volgende jaren terug opgebouwd.

UPDATE 18u30: 

Update 18u55:

Update 19u15:

Volgens de laatste update van de politie is de brandweer is erin geslaagd om het vuur onder controle te krijgen. Het brandalarm zou zijn ontvangen vanuit een technische ruimte in het gebouw. De veiligheidsmechanismes, waaronder brandalarm en noodplannen, zijn allemaal volgens plan verlopen. Ook de evacuatie van het park is zonder problemen uitgevoerd. De eerste onderzoekers zijn al ter plaatse om de oorzaak van de brand te bepalen. Er zouden 2 brandweerlieden lichtgewond geraakt zijn bij de bluswerken.

Meer informatie volgt als deze beschikbaar komt.