Pleasure Beach Resort sluit klassieke attractie na ruim 60 jaar

De klassieke attractie Grand Prix zal niet meer openen in het Engelse pretpark Pleasure Beach Resort, gelegen in de badplaats Blackpool. De sluiting van deze attractie werd bekendgemaakt door directrice Amanda Thompson op X.

 

Grand Prix was een attractie van het type Sports Car, gebouwd door het voormalige Amerikaanse bedrijf Arrow Dynamics. De attractie bestaat uit een 670 meter lange track, waarover autootjes rijden. Grand Prix opende in 1960 onder de naam Turnpike.

Wat deze attractie zal vervangen, wil de directrice voorlopig nog niet kwijt. Voorlopig zal de attractie gewoon in het park blijven staan zonder operationeel te zijn; een afbraak zal later plaatsvinden.

 

Nieuw logo

Het park kreeg dit jaar ook een nieuw logo en nieuwe naam. De naam wijzigde van Blackpool Pleasure Beach naar Pleasure Beach Resort, waarmee ook aandacht gevraagd wordt voor de hotels en andere gelegenheden.

Het nieuwe logo was in eerste instantie een blauwe achtergrond met gele letters, maar omdat dit sterk leek op het Ikea-logo, werd snel besloten om een logo in meerdere kleuren te ontwerpen.

 

 

Bronnen: Pleasure Beach Resort, Looopings, ThemePark-Central

Foto’s: Pleasure Beach Resort, TPF