Nieuwe inwoners Mechelen krijgen gratis Technopolis-ticket

Kersverse Maneblussers krijgen traditioneel een warm onthaal en een goodiebag gevuld met geschenken en kortingsbonnen. Gisteren zat daar voor het eerst ook een gratis Technopolis-ticket bij.

 

Stad Mechelen organiseert 6 keer per jaar een onthaaldag voor nieuwe inwoners. In het stadhuis krijgen de nieuwe Mechelaars naast een drankje en een gezellige babbel ook een goodiebag die hen stimuleert om de leukste plekken in hun nieuwe thuishaven te verkennen en nieuwe sociale contacten te leggen.

Voortaan krijgen nieuwkomers op de onthaaldag ook een gratis Technopolis-ticket. Stad Mechelen en Technopolis willen op deze manier gezinnen overhalen om naast belangrijke trekpleisters zoals de Sint-Romboutstoren zeker ook het doe-centrum voor wetenschap en technologie te ontdekken. Door Technopolis-tickets weg te schenken hopen Technopolis en Stad Mechelen zoveel mogelijk jonge kinderen die nieuw zijn in Mechelen enthousiast te maken over wetenschap en technologie.

 

Stad Mechelen en Technopolis blikken vooruit op de toekomst

Technopolis en Stad Mechelen zien nog heel wat andere opportuniteiten om samen meer impact te creëren bij de (Mechelse) jeugd.

 

Mechelen is een dynamische stad die staat voor vooruitgang, ondernemerschap en inclusie. Die raakvlakken zorgen voor tal van opportuniteiten om elkaars missie te versterken.

Als Technopolis erin slaagt om steeds meer Mechelse jongeren ervan te overtuigen om later met STEM aan de slag te gaan, dan is dat een heel goede zaak voor bedrijven uit de regio. Laat deze samenwerking een bron van inspiratie zijn voor andere steden en gemeenten.

 Frank Beckx – Voorzitter van de Raad van Bestuur van Technopolis

 

Stad Mechelen beschikt met Technopolis, het enige science center in Vlaanderen, over een toeristische attractiepleister die andere steden niet hebben. Dit vergroot ook het bereik van ons commercieel centrum en de vele andere aanbieders van beleving in onze stad. Wij willen van onze kant dan ook heel graag bijdragen aan de groeiambities van Technopolis.

Bart Somers – Burgemeester Stad Mechelen