Heide Park opent duistere darkride in 2024

Het komende seizoen zal het Duitse pretpark Heide Park een darkride openen. De nieuwe beleving krijgt de naam Dämonen Gruft. Naar eigen zeggen wordt de attractie de engste darkride van Duitsland.

 

Eind vorig jaar begon Heide Park bezoekers reeds warm te maken voor iets nieuws. De nieuwe attractie komt in het Transsylvaniëgebied, waar ook de achtbaan Fluch der Dämonen te vinden is. Onder de naam Dämonen Gruft (nl: Demonengraf) kunnen bezoekers huiveren in een nieuwe darkride. Deze wordt gebouwd door de Italiaanse fabrikant Preston & Barbieri, bekend van bijvoorbeeld Banana Battle in Bobbejaanland.

 

Verhaal

Volgens de vertelling werden afgelopen herfst oude grafkelders ontdekt tijdens graafwerken in het park. Deze zullen binnenkort opengesteld worden voor verkenning. Verschillende vreemd ogende dorpelingen hebben mensen uitgenodigd voor een catacombentocht. Onder de mysterieuze omstandigheden dook een anonieme video op van een onherkenbaar persoon, waarin werd gewaarschuwd tegen een deelname aan de zogenaamde onschuldige verkenning. In plaats daarvan wordt gesproken van een Dämonen Gruft. De catacombentocht zou een valstrik zijn.

 

 

Dämonen Gruft

Heide Park laat weten dat de nieuwigheid een duurtijd heeft van ongeveer drie minuten. In elk rijtuig zal plaats zijn voor vier personen.  Meer details heeft het park niet bekendgemaakt, maar Preston & Barbieri heeft één soort darkride in zijn assortiment. Het betreft een interactieve versie op rails waarbij bezoekers verschillende effecten kunnen activeren wanneer ze doelen raken.

 

 

Heide Park opent zijn deuren op 23 maart. Voor de opening van de attractie is het nog een weekje extra wachten tot 29 maart.

 

 

Bron en foto’s: Heide Park Resort