Duits Plopsapark krijgt een Extreme Spinning Coaster in Tomorrowland thema

Ook Holiday Park, het Duitse Plopsapretpark, zal een gebied rond het dancefestival Tomorrowland krijgen. Nu is bekendgemaakt dat de hoofdattractie van dit nieuwe gebied een Extreme Spinning Coaster wordt van de Duitse fabrikant Mack Rides. De opening staat gepland voor 2026.

 

In 2022 raakte bekend dat het Duitse pretpark Holiday Park in 2026 een nieuw gebied zal openen rond het dancefestival Tomorrowland. Het Duitse park van de Plopsa-groep gaat hiermee Plopsaland De Panne achterna, waar in 2021 al een gebied in hetzelfde thema werd geopend. Het gebied wordt gebouwd waar nu het Aqua Stadion staat, vlakbij het meer dat zich in het park bevindt. Hiermee komt er na 30 jaar er een einde aan de waterski stuntshow.

 

Extreme Spinning Coaster:

Dat de hoofdattractie van dit gebied een spannende achtbaan zou worden, was al bekendgemaakt, maar nu is in een interview onthuld wat voor type achtbaan het zal worden. Het wordt, net zoals The Ride To Happiness by Tomorrowland in Plopsaland De Panne, een Extreme Spinning Coaster van de Duitse fabrikant Mack Rides.

Dit wil zeggen dat de achtbaan lanceringen, inversies en draaiende karretjes zal bevatten. Hiermee wordt het nog maar de tweede spinning coaster met inversies in Europa. Beide attracties zullen dus erg op elkaar gaan lijken, al is het nog niet helemaal duidelijk of het om een exacte kopie zal gaan. Er wordt namelijk gesproken over “een Tomorrowland-coaster die ongeveer een kopie wordt van degene die we hier in De Panne hebben”, aldus Plopsa-directeur Carl Lenaerts.

The Ride to Happiness by Tomorrowland in Plopsaland De Panne is 33 meter hoog en behaalt een snelheid van 90 km/u. Het parcours is 920 meter lang en bevat naast de 2 lanceringen ook 5 inversies, momenten waarbij de bezoekers overkop gaan. De achtbaan was een investering van 15 miljoen euro en heeft een capaciteit van 550 personen per uur.

 

 

Bron: Looopings