Madurodam gaat uitbreiden in de komende jaren

Het Nederlandse themapark Madurodam zal de komende tien jaar bouwen aan een uitbreiding van het park. Dit nieuws maakte het park onlangs bekend en er werd al een concept gedeeld waarop we kunnen zien welke uitbreiding dit wordt.

 

Madurodam zal groeien met een uitbreiding van 0,6 hectare. Aan de plannen van deze uitbreiding wordt al gewerkt sinds 2011. Het park wil rekening houden met zijn eigen wensen om uit te breiden, maar ook met die van verschillende partijen zoals de gemeente, omwonenden en natuurverenigingen.

Het park heeft inmiddels de benodigde vergunningen en toestemming gekregen om te beginnen met het kappen van bomen. De bomen in het uitbreidingsgebied zijn stuk voor stuk beoordeeld om te worden verplant, gesnoeid of gekapt. Een paar bijzondere bomen, zoals een meerstammige eik, blijven staan en krijgen een prominente plek in het uitgebreide Madurodam. Verloren groen wordt, met toestemming van de provincie, in de omgeving gecompenseerd, met name op het talud van de Koninginnegracht in Den Haag.

In het nieuwe gebied zullen vooral attracties komen die indoor zijn, zodat het park minder afhankelijk wordt van het weer.

 

 

Bron en foto: Madurodam