Beekse Bergen opent Nederlands eerste Changing Places Toilet

In Beekse Bergen werd afgelopen woensdag het eerste Changing Places Toilet – een liggende toiletvoorziening voor kinderen en volwassenen met een ernstige beperking – geopend. Het dierenpark heeft hiermee – in samenwerking met Stichting het Gehandicapte Kind en Joint Projects – een Nederlandse primeur: er is verder nog nergens in het land is een dergelijke verzorgingsplek aanwezig die voldoet aan de internationale standaard.

 

Een Changing Places Toilet is een speciale liggende toiletvoorziening met onder andere een tillift en een volwassenbrancard. Zo’n toilet voldoet aan de veilige internationale standaard, waardoor deze specifieke doelgroep op een menswaardige manier naar de wc kan tijdens een dagje uit.

 

Ambitie

Voor Beekse Bergen is het Changing Places Toilet een volgende stap in de ambitie om zo veel mogelijk mensen een mooie dag uit te kunnen bieden. Rens Willemsen, general manager van het Safaripark: “In Beekse Bergen vinden we het belangrijk dat iedereen kan genieten van de mooie omgeving, de dieren en de andere faciliteiten die we hier bieden. Toen we hoorden dat met een Changing Places Toilet ook mensen langs kunnen komen voor wie een dagje dierentuin tot nu toe onbereikbaar was, zijn we hier direct mee aan de slag gegaan.”  

 

Changing Places Nederland is een project dat is omarmd door Stichting het Gehandicapte Kind vanuit de missie dat geen gehandicapt kind wordt buitengesloten. Dankzij een schenking van bijna twee miljoen euro van de VriendenLoterij zullen er in de komende drie jaar op dertig culturele toplocaties in Nederland Changing Places Toiletten gerealiseerd worden, zodat álle gezinnen en families een mooi dagje uit samen kunnen beleven. Het uiteindelijke doel is om in elke woonplaats van Nederland een Changing Places Toilet te realiseren.