Uitgelicht: Eiserne Schlange – RitterRost – Magic Park Verden

In 2003 opende het Duitse pretpark haar achtbaan Eiserne Schlange, al heette deze achtbaan tot 2018 nog Familienachterbahn. In datzelfde jaar veranderde het park namelijk ook haar naam en thema. Voorheen heette het park gewoon Magic Park Verden, in 2018 werd daar RitterRost aan toegevoegd, naar de populaire kinderboekenreeks.

 

 

Eiserne Schlange werd geopend in 2003, maar ze is veel ouder dan dat. Van 1977 tot en met 1992 stond deze achtbaan nog als Seeschlange in Hansa-Park. Daarna verhuisde ze naar het Deense pretpark waar ze tot 2002 door het leven ging als Colorado Express. Toen dit park de deuren sloot werden alle attracties opgekocht door de familie Sepe, die zowel Magic Park Verden als Serengeti Park uitbaten.

Eiserne Schlange is een achtbaan die gebouwd werd door het Duitse bedrijf Zierer en is van het type Tivoli – Large. De achtbaan heeft een hoogte van 8 meter en een lengte van 360 meter, goed voor een snelheid van 36 km/u.

Het treintje dat over de baan rijdt heeft plaats voor 40 personen, de theoretische capaciteit ligt hierdoor op 1250 Personen per uur. Wie een ritje wil maken kan dit met begeleiding vanaf 95 cm en zonder begeleiding vanaf 10 jaar of 170 cm grootte.

Aan het begin van het seizoen 2019 raakte een medewerker van Magic Park Verden ernstig gewond bij een ongeval tijdens de bediening van de achtbaan. Hierdoor bleef ze ongeveer een half jaar gesloten. In 2022 moest de achtbaan ook enkele maanden gesloten blijven, ditmaal doordat er tijdens een storm een boom op de baan terecht kwam.