Laatste trackdeel nieuwe Alpenexpess in Europa-Park geplaatst

In het Duitse Europa-Park opent naast de nieuwe achtbaan Voltron komend seizoen ook nog een tweede achtbaan. Het park is druk bezig met de wederopbouw van Alpenexpress Enzian. De volledige achtbaan staat inmiddels op zijn plaats.

 

Op 19 juni 2023 werd Europa-Park voor de tweede maal op enkele jaren tijd getroffen door een zware brand. De walkthrough-attractie Zauberwelt der Diamanten brandde volledig uit. De boomstamattractie Tiroler Wildwasserbahn en de aangedreven achtbaan Alpenexpress Enzian die door het gebouw liepen, werden ook getroffen. Europa-Park koos ervoor om de volledige achtbaan te vernieuwen.

 

 

Het parcours zal niet meer door een diamantwereld gaan. De vernieuwde Alpenexpress en boomstambaan wordt omgeven door heel wat rotswerk. Hiervoor wordt beroep gedaan op Universal Rocks. Mack Rides staat in voor de bouw van de achtbaan. Naast de vele rotsen zullen ook 30 animatronics over het parcours te vinden zijn.

Niet alleen de achtbaan is inmiddels compleet. Ook de werkzaamheden aan het rotswerk dat rond de achtbaan komt, schieten al een heel eind op. Een exacte openingsdatum heeft het park nog niet meegedeeld.

Bron en foto’s: Michael Mack, X