Uitgelicht: Flying Fish – Thorpe Park

Flying Fish is een familievriendelijke achtbaan in het Engelse Thorpe Park. Deze achtbaan is van het type Powered Coaster en werd geopend in 2007. De baan werd in het verleden een keertje verplaatst om plaats te maken voor de bouw van de achtbaan Stealth.

 

 

Flying Fish draait al heel wat jaren mee in het park. De baan opende in 1984 als een indoor-achtbaan met de naam Space Station Zero en werd later verhuisd binnen het park om uiteindelijk de naam Flying Fish te krijgen. Het gaat om een Powered Coaster, gebouwd door Mack Rides.

Flying Fish heeft een hoogte van 6,3 meter en een lengte van 234 meter, de trein behaalt een snelheid van 30,3 km/u.

Over de baan rijdt een treintje waarin plaats is voor 38 personen. Wie een ritje wil maken, moet ten minste 90cm groot zijn en begeleid worden, zonder begeleiding kan men een ritje maken vanaf een lengte van 110cm.