Drie reuzenpanda’s gaan Pairi Daiza verlaten

Aan het begin van de herfst zullen drie reuzenpanda’s, die in Pairi Daiza geboren zijn, het park moeten verlaten. Eigenlijk hadden de dieren al veel langer moeten verhuizen naar China, maar door de coronapandemie is dat destijds uitgesteld.

 

In 2014 arriveerden Panda’s Xing Hui en Hao Haoin Pairi Daiza In 2016 kwam hun eerste jong op de wereld, Tian Bao. In 2019 werden Bao Di en Bao Mei geboren. In principe moesten deze dieren voor hun vierde verjaardag naar China verhuizen, maar doordat de coronapandemie nog volop aan de gang was, werden dierentransporten naar China niet toegelaten. Maar dit jaar zullen de dieren dan toch het dierenpark moeten verlaten.

Ee precieze datum is voorlopig nog niet vastgesteld, maar deze zal in het begin van de herfst zijn. Zo kan het park nog de achtste verjaardag van Tian Bao en de vijfde verjaardag van Bao Di en Bao Mei vieren met speciale evenementen op die dagen.

Bezoekers die de dieren nog graag willen zien, kunnen dus best snel een bezoekje inplannen.

 

Bron en foto’s: Pairi Daiza