DierenPark Amersfoort opent deze zomer de gloednieuwe Chimpanseevallei

DierenPark Amersfoort zal deze zomer een gloednieuw verblijf openen voor haar Chimpansees. Het themagebied, dat de naam Chimpanseevallei krijgt, zal gelegen zijn aan de rand van het Dinobos. Het is de bedoeling dat het gebied interactiviteit biedt.

 

 

Het nieuwe verblijf krijgt een oppervlakte van 1800 vierkante meter. In dit verblijf hebben de dieren veel meer klimmogelijkheden dan voorheen, en ook de bezoekers zullen kunnen klimmen, dankzij een klimparcours dat speciaal voor kinderen wordt gebouwd. Daarnaast komt er een interactief onderzoekskamp, waar bezoekers meer kunnen leren over de dieren en hun leefgebied.

Verder zal er een tribune worden gebouwd waar een verzorger zal vertellen over de dieren, het herbossingsproject in Tanzania, het voedsel, de verzorging en de nieuwe vallei van de chimpansees.

 

Bron en foto’s: Dierenpark Amersfoort