Alabama Adventure houdt houten achtbaan Rampage gesloten in 2024

Alabama Adventure, gelegen in Alabama, biedt een scala aan familievriendelijke attracties. Het park wordt gerund door de familie Koch, die het park op een zeer familiale manier leidt. De blikvanger van het park is ongetwijfeld Rampage, een houten achtbaan gebouwd door CCI. Echter, deze achtbaan zal in 2024 niet open zijn voor bezoekers.

 

De blikvanger van Alabama Adventure zal in 2024 gesloten blijven omdat de baan een grondige renovatie nodig heeft. Dit maakte het park bekend tijdens een winterbijeenkomst van de achtbaanfanclub ACE South Central. Voorlopig is het onbekend wanneer de baan opnieuw zal openen, omdat de directeur van het park heeft aangegeven dat ze nog op zoek zijn naar een bedrijf om de werkzaamheden uit te voeren.

 

Rampage

Rampage, de houten achtbaan, werd gebouwd door Custom Coasters International, Inc., kortweg CCI. De baan opende in 1998, maar was al een keer eerder gesloten voor werkzaamheden in 2001. Ook tussen 2012 en 2014 was dit het geval.

Rampage heeft een hoogte van 36,6 meter en een lengte van 1066, 8 meter. De treintjes bereiken een topsnelheid van 90,1 km/u.

 

 

Bronnen: Alabama Adventure, ACE South Central, RCDB

Foto: Alabama Adventure