Nieuwe attractie “Fly Zone” voor Nederlandse kermissen

Afgelopen najaar pakte de Nederlandse exploitant Jan Hinzen uit met een nieuwe attractie. Het betreft een Sling Shot met de naam “Fly Zone”,  die ook wel bekend staat onder de naam “Scream”. Hierbij zitten twee waaghalzen in een ronde metalen bal en worden ze de lucht in afgevuurd.

 

Adrenalinejunkies hebben er een nieuwe attractie bij. De Nederlandse exploitant Jan Hinzen kocht deze attractie dit najaar. Het gaat om de Sling Shot Scream, die haar debuut maakte op de kermis van Weert die liep van 22 september 2023 tot en met 27 september 2023. Voor 5 euro kon er een ritje gemaakt worden. Ondertussen werd de attractie omgedoopt tot “Fly Zone”.

De attractie werd origineel gebouwd door Technical Park in 2001 en behoort tot het type Ejection Seat 32. De attractie werd gebouwd voor de Nederlandse exploitant van de Weerdt, die er tot 2005 mee rondreisde. Daarna verdween de thrill ride naar het Verenigd Koninkrijk. Tussen 2006 en 2009 stond deze onder Charlie & Henry Ive, van 2009 tot en met 2015 onder Garry Evans jr, en tot slot van 2016 tot en met 2017 onder Sheldon Lock. Hierna kwam deze opnieuw naar Nederland bij De Rooij, maar verdween in opslag. Tot nu dus!

 

 

Bron: Polyp Web