Fotoalbum: Chocolate Nation – The Belgian Chocolate Experience – december 2023

Themeparkfreak Timothy trok onlangs naar Chocolate Nation, een belevingsmuseum gelegen te Antwerpen. Hier wordt je, hoe kan het ook anders, ondergedompeld in de magische wereld der Belgische chocolade. Ontdek hier alles over deze wereldberoemde lekkernij.

Chocolate Nation bestaat uit 14 gethematiseerde ruimtes, elk met hun eigen focus op één of meerdere aspecten over het begrip Belgische chocolade. De reis doorheen deze ruimtes begint bij de cacaoplantages aan de evenaar, gevolgd door een bezoekje aan de grootste opslaghaven ter wereld voor cacao, namelijk Antwerpen. Verder ontdekte Timothy onder andere alles over de geschiedenis en tradities omtrent chocolade en hoe deze cacaobonen worden verwerkt tot heerlijke repen chocolade met verschillende smaken en vormen. Je vindt hier geen standaard vitrinekasten, het belevingsmuseum koos er bewust voor om dit alles op een moderne manier weer te geven met behulp van prachtige decors, audioguides, filmprojecties, special effects en verbluffende creaties vervaardigd uit heerlijke chocolade. Zeer leuk is trouwens het feit dat men op het einde van de tentoonstelling ook heel wat verschillende smaken chocolade zelf kan proeven, iets om je vingers bij af te likken. Aanvullend kan je ook een heuse workshop bij boeken.

Heb je een hart voor chocolade, dan is deze ervaring zeker iets voor jou. Geniet samen met ons mee van de foto’s die Timothy maakte.