BREAKING: Universal bevestigt plannen voor nieuw pretpark in Europa

Gisteren kwam het onverwachte en spannende nieuws naar buiten dat Universal een pretpark wil bouwen in Engeland. Zopas heeft Universal deze plannen bevestigd. Het wordt het eerste Universal resort in Europa en moet komen te liggen in Bedford, op ongeveer een uur rijden van London.

 

De afgelopen maanden gonsde het van de geruchten dat pretparkreus Universal plannen had om terug te keren naar Europa. Universal had in het verleden een kort avontuur in Europa toen het tussen 1998 en 2004 het Spaanse pretpark PortAventura in handen had. Alles lijkt erop te wijzen dat Universal opnieuw PortAventura in handen wil nemen, maar nu blijkt dat Universal meerdere pistes bekijkt.

 

Verenigd Koninkrijk:

Pretparkfans waren compleet verrast toen gisteren naar buiten kwam dat Universal in september grote stukken grond had gekocht in het Engelse Bedford om daar een pretpark te bouwen. Het gaat om een stuk grond van 240 acres, wat omgerekend ongeveer 97,12 hectare is. Vandaag heeft Universal bevestigd dat het effectief de grond gekocht heeft en plannen heeft om er het eerste resort in Europa op te bouwen.

Het bedrijf benadrukt wel dat alles nog maar in een zeer prille fase zit, dat er nog geen vergunningen zijn ingediend of goedgekeurd en dat er ook nog geen gesprekken met de buurtbewoners gebeurd zijn. Daar moet de komende maanden mee gestart worden, maar het hele proces kan nog heel lang duren. Ook de haalbaarheid van de grond wordt nog onderzocht. Op basis daarvan zal men een definitieve beslissing maken en al dan niet doorgaan met de plannen. Een eerste voorzichtige richtdatum voor de eventuele opening van het resort is 2030.

Bedford is gelegen in het Engelse graafschap Bedfordshire en ligt op een uur rijden ten noorden van London. Ook vanuit de rest van het Verenigd Koninkrijk is de stad vlot bereikbaar. Er is zelfs een internationale luchthaven op slechts 30 minuten rijden vanwaar toeristen uit heel Europa zouden kunnen arriveren.

 

Universal Studios Great Britain:

Op dit moment heeft Universal de domeinnamen universalstudiosgreatbritain.com en universalstudiosgreatbritain.co.uk vastgelegd. Hiermee lijkt de kans erg groot dat het pretpark Universal Studios Great Britain zal gaan heten. Hiermee behoudt Universal dezelfde naamgeving als bij haar andere reeds bestaande resorts.

Deze andere resort liggen momenteel allemaal in Amerika en Azië. In de Verenigde Staten van Amerika gaat het om het originele resort Universal Studios Hollywood (1964) dat gelegen is in Californië en het belangrijkste resort dat gelegen is in Florida en 2 themaparken bevat: Universal Studios Florida (1990) en Universal Islands of Adventure (1999). Daarnaast bevindt zich er ook het waterpark Universal Volcano Bay (2017). Buiten Amerika gaat het om Universal Studios Japan (2001), Universal Studios Singapore (2010), en Universal Studios Beijing (2021). Deze laatste is gelegen in China.

Universal heeft heel wat rechten in handen van bekende films. In hun pretparken zijn er themagebieden van bijvoorbeeld Harry Potter, Jurassic World en Nintendo met Mario Bros. Maar ook andere populaire figuren zijn er te zien met de Minions, Transformers, The Mummy, The Fate of the Furious, Despicable Me, The Secret Life of Pets en Kung Fu Panda.

 

 

Bron: Looopings, Bedford Independent

Foto: Universal Destinations & Experiences