Movie Park Germany maakt balans op van 2023

Movie Park Germany overziet het reguliere seizoen 2023: Stabiele bezoekersaantallen op niveau van vorig jaar Halloween Horror Festival met gemiddeld meer bezoekers per evenementdag dan vorig jaar

 

De laatste scènes van het Halloween-seizoen van dit jaar zijn opgenomen en Europa’s grootste Halloween-evenement laat zijn sporen na! Movie Park Germany behaalt een solide totaalresultaat voor de seizoensperiode van maart tot november 2023 met bezoekersaantallen die stabiel blijven op het niveau van vorig jaar. Niet alleen de nieuwe attracties van dit jaar, maar ook een sterke Halloweenherfst met veel bezoekers had een positief effect op Hollywood in Germany. Voordat de parkactiviteiten op 1 december worden voortgezet met de nieuwe winterevenementen-reeks “Movie Park’s Hollywood Christmas”, trekt Duitslands grootste film- en pretpark na 203 operationele dagen zijn conclusies:

 

“We zijn zeer verheugd dat Movie Park Germany na het sluiten van de studiopoorten op 12 november over het algemeen een goed resultaat heeft kunnen behalen voor het reguliere seizoen 2023,” zegt Managing Director Thorsten Backhaus. “Niet alleen ons showprogramma met de nieuwe stuntshow “Operation Red Carpet” of de magic show “Sherlock Holmes – A Game of Mystery” met illusionist Christian Farla trok veel bezoekers naar het park, maar ook ons 25e Halloween Horror Festival. Na de laatste twee regenachtige weken van de zomervakantie konden we half november bijna een inhaalslag maken, niet in het minst dankzij een succesvol Halloween jubileumseizoen.”

 

Met de nieuwe stuntshow “Operation Red Carpet” legde Movie Park al in het voorjaar een belangrijke basis voor het Hollywood- en filmthema van het film- en pretpark. Gasten konden zich verheugen op een nieuwe set en een nieuwe verhaallijn voor de filmklare show, die zich direct in Los Angeles afspeelde: niet alleen werden de sterren van de filmscene geëerd tijdens de “Golden S.A.M.” prijsuitreiking, maar een snelle achtervolging op de rode loper maakte ook deel uit van het script. Met authentieke Amerikaanse achtergronden, de grootste quarterpipe van Duitsland, stunts met auto’s en motorrijders, special effects, een grote LED-wall en bijpassende mediacontent alsook een nieuwe soundtrack werd een nieuwe actiebelevenis voor het hele gezin gecreëerd.

 

In de zomer bracht Movie Park wat magie terug naar Hollywood in Germany: acht weken lang kroop de bekroonde illusionist Christian Farla in de huid van ’s werelds beroemdste detective, die gasten kennen van tv en literatuur. Met een herziene verhaallijn en enkele nieuwe illusies betoverde hij het publiek tijdens “Sherlock Holmes – A Game of Mystery” met zijn team en de Show Girls of Magic.

 

Als onderdeel van de kwaliteitsstrategie werd tijdens de winterstop ook het thema schaduw aangepakt. Er staan nu meer dan 30 platanen in bijzonder drukke gebieden en wachtruimtes. Er zijn ook digitale wachttijddisplays en plattegronden geïnstalleerd in het park om gasten te helpen hun weg te vinden. Vanaf dit seizoen konden gasten de gekke filmflap S.A.M. live en in kleur ontmoeten als een nieuw walking character en ook zijn boze broer S.I.K. tegenkomen als de duistere heerser van Horrorwood Studios tijdens het Halloween Horror Festival in de herfst.

 

Een bezoek aan Movie Park Germany werd ook steeds aantrekkelijker buiten de staatsgrenzen van NRW. De eigen touroperator van het park, Movie Park Holidays, kon in 2023 een positief resultaat behalen en zich verbeteren ten opzichte van het voorgaande jaar. Veel bezoekers van buiten de regio bezochten het park twee dagen en boekten een overnachting in een van de meer dan 50 partnerhotels in de omgeving.

 

De grote seizoensfinale in de herfst was het 25e Halloween Horror Festival. Tussen eind september en half november was het uur van de horror nog luider en donkerder dan voorheen. Op basis van alle 25 evenementdagen kon Movie Park Germany gemiddeld twee procent meer bezoekers per evenementdag naar de Horrorwood Studios trekken dan het jaar daarvoor met 27 dagen.

De boekingen voor de nieuwe horrorhuizen waren ook indrukwekkend en zorgden voor hels goed nieuws: Slechts een paar dagen na de ticketverkoop waren de nieuwe mazes “Final Stop”, “Murder Museum – The Art of Killing” en de noviteit van vorig jaar “Hell House” al voor 90% uitverkocht voor de hoofddagen van Halloween in oktober. Met in totaal acht horrorhuizen, vier scare zones, vijf shows, live DJ Max Bering en veel bekende gast-DJ’s en 280 monsteracteurs was het Halloween Horror Festival dit jaar opnieuw gegroeid en presenteerde het een nog uitgebreider programma, dat zeer goed werd ontvangen door het publiek. Het meeslepende concept van de horrorhuizen, dat de afgelopen jaren steeds verder werd uitgebreid, werd dit jaar voortgezet met nieuwe functies. Halloweenfans konden zich bij “Final Stop” en “Murder Museum” direct onderdompelen in de verhaallijn, over obstakels klimmen of door tunnels kruipen.

 

Maar het einde van het Halloween Horror Festival betekent dit jaar niet het einde van filmopnames in Hollywood in Germany! De komende dagen wordt Movie Park Germany voor alle gasten en pretparkfans omgetoverd tot een kerstfilmdecor met meer dan 500.000 lichtjes en een 20 meter hoge kerstboom. Op 1 december gaan de poorten van de Hollywood-studio weer open voor de première van het winterevenement “Movie Park’s Hollywood Christmas”. Het hele gezin kan dan genieten van meer dan tien nieuwe entertainmentmomenten, opvallend kleurrijke Amerikaanse decoraties en verschillende kerstspecials. Op het programma staan een grote Christmas Tree Celebration, Christian Farla’s “A Magical Christmas Tale” show, Meet Santa & Friends, een winterversie van de parade, een 360 m² grote schaatsbaan en vier kerstthemazones met een paar extra’s.