Vekoma stelt treinen voor van Good Gravy in Holiday World

Het Amerikaanse pret- en waterpark Holiday World, gelegen in Santa Claus in de Amerikaanse staat Indiana, gaat in 2024 een gloednieuwe achtbaan openen. Voor de bouw doet men beroep op het Nederlandse bedrijf Vekoma. Op de IAAPA-expo in Orlando werden de treinen onthuld.

 

Het Amerikaanse pret- en waterpark Holiday World zal volgend jaar in mei haar nieuwe achtbaan Good Gravy openen. De naam betekent letterlijk vertaald “Lekkere Saus” of “Lekkere Jus”, maar wordt ook gebruikt als uitdrukking wanneer men schrikt. In het geval van Holiday World zal het gaan over de letterlijke vertaling, want het treintje wordt aangekleed als sauskom. Tijdens de IAAPA-expo in Orlando, de belangrijkste pretparkbeurs ter wereld, stelde Vekoma deze treintjes voor.

Good Gravy wordt een achtbaan van het type Family Boomerang Coaster en wordt gebouwd door het Nederlandse fabrikant Vekoma. De achtbaan wordt 23,5 meter hoog en je zal er een snelheid op bereiken van 59,5 km/u.

 

Tijdens het ritje van 220 meter ga je eerst achterwaarts omhoog om nadien de rit voorwaarts af te leggen, daarna ga je voorwaarts een spike op en leg je de rit achterwaarts opnieuw af. Tijdens de rit ga je doorheen een tunneltje dat vormgegeven is als een blik cranberrysaus.

 

 

Foto’s: CoasterForce