Jong Pools indoorpretpark Mandoria opent vierde achtbaan in 2025

Het nog jonge Poolse indoorpretpark Mandoria opende in juli 2021 voor het eerst de deuren. Nadat het park al meermaals uitbreidde, blijft het niet bij de pakken zitten. Het park zet opnieuw een nieuwe achtbaan op de planning.

 

Het indoorpretpark Mandoria is gelegen nabij de Poolse stad Łódz en ondanks dat het nog maar opende in juli 2021 kreeg het al meerdere uitbreidingen. Momenteel telt het park drie achtbanen, namelijk: Carrara, een Powered Coaster van Mack Rides, Merkant, een Bob Coaster van Gerstlauer en Mroczny Dwór, een Spinning Coaster van SBF Visa. Voor 2025 staat er een nieuwe Vekoma achtbaan op de planning.

 

Nieuwe zone

De nieuwe achtbaan zal in een nieuwe uitbreiding van het park te vinden zijn. Deze nieuwe zone zal net als de rest van het park in het teken staan van een avontuurlijke Renaissance stad staan. Behalve de achtbaan komen er in deze zone ook andere attracties en horecapunten.

 

De arend

De nieuwe achtbaan zal de naam Aquila krijgen, wat Latijn is voor arend. De achtbaan zal vanuit het station doorheen een gat in de muur in een toren gelanceerd worden aan 70 km/u. Het treintje zal onderweg langs een smederij, wapenarsenaal en een historische wijk rijden. De baan zal vol onverwachte bochten en afdalingen zitten.

 

Zo snel als een kogel, maar toegankelijk voor kinderen

Aquila wordt een gelanceerde Family Coaster van Vekoma. De achtbaan zal al toegankelijk zijn voor kinderen van 95 cm groot.

De baan wordt 16 meter hoog, 445 meter en zal per rit twintig personen kunnen vervoeren.  Over de baan zal maar 1 treintje rijden.

 

Bron en foto’s: Mandoria