Thrillride uit Bakken gaat naar Nederlandse kermissen in 2024

De Nederlandse kermisfanaten mogen zich gaan verheugen op een nieuwe attractie in 2024. De Move It 24 attractie “Græshopper” uit het Deense pretpark Bakken, zal dan haar intrede maken op de Nederlandse kermissen. Na een volledige restyle zal deze door het leven gaan als “The Beast”.

 

In 2021 opende het Deense pretpark Bakken verschillende nieuwe attracties. Een daarvan was de Græshopper, een thrillride van het type Move It 24 2.0 gebouwd door de Nederlandse fabrikant KMG. Maar ondertussen heeft Bakken alweer afscheid genomen van deze nieuwigheid.

 

Het is de Nederlandse exploitant Reijnders die de attractie opkocht en er mee zal gaan rondtoeren op de kermissen vanaf 2024. Maar voor de attractie haar intrede maakt in Nederland zal deze eerst volledig gerestyled worden. Deze zal de naam The Beast krijgen en komt volledig in het teken van de Avengers te staan.

De Move It 24 is een thrillride die 6 gondels bevat waar telkens 4 personen kunnen in plaats vinden. Zo is er een totale capaciteit van 24 personen per rit en 480 personen per uur. De attractie kan op slechts 1 transport vervoerd worden en weegt 28 ton. De afmetingen bedragen 13,2 m op 14,3 m op 9,7 m.

 

Bron: Themepark Magic

Foto: Reijnders