Fotoalbums: West-Amerika trip: Adventure City & Pacific Park, het GTA5 pretpark – juli 2023

In juli trokken Themeparkfreaks Laura, Lennert, Rik en Jonathan eropuit naar het westen van Amerika waar ze 3 weken lang zouden toeren door het land. We bezochten heel wat bijzondere plaatsen en we delen dan ook graag de foto’s van onze reis en delen kort onze belangrijkste ervaringen.

 

Adventure City

Adventure City is een klein kinderpretparkje op minder dan 10 kilometer van Knott’s Berry Farm en de Disneyland parken. Er staan twee achtbanen. De kleinste is Freeway Coaster, een Family Coaster van E&F Miler, zeg maar de Amerikaanse Zierer. De grootste is Rewind Racers, een Family Boomerang Coaster, niet van Vekoma maar van Gerstlauer! Veel zijn ervan niet gebouwd en ze staan niet in bekende parkjes. De meeste kans dat je er al eentje van gedaan hebt is ofwel de Gipfelstürmer van het Duitse pretpark Freizeitpark Ruhpolding (mijn mijlpaal nummer 300) of Gold Rush van het Franse pretpark OK Corral. Aangezien Rewind Racers een uur na parkopening blijkbaar openging, namen we in dit park rustig de tijd om alle attracties waar we in pasten uit te proberen.

Pacific Park

Pacific Park, ook wel gekend onder de naam Santa Monica Pier is vooral gekend van de populaire game GTA5 (Grand Theft Auto V). Op dit moment staat er 1 achtbaan aan de zee, de Santa Monica West Coaster gebouwd door Morgan in 1996. Ondanks dat het met zijn snelheid van 56,3 km/u een echte familiecoaster is, zit er toch nog wat airtime op het parcours.