PortAventura World opent scarezone La Maldición del Emperador met Halloween

In het Spaanse PortAventura ging het Halloweenevenement alvast van start, en dit zal nog duren tot 12 november. Naast een bijzondere sfeer wachten er tal van Halloweenattracties op je. Nieuw voor dit jaar is de scarezone La Maldición del Emperador.

 

Vijf horrorervaringen en heel wat shows biedt het Spaanse PortAventura dit jaar aan tijdens de Halloweenperiode. Nog tot 12 november kan men deze gaan ontdekken.

 

La Maldición del Emperador

Lang geleden, in het hart van het majestueuze Chinese rijk, werd een keizer verraden door enkele leden van zijn hofhouding. Sindsdien blijft zijn geest wraak zoeken en zal hij niet stoppen totdat hij die genomen heeft.

Als de avond valt, zullen de keizer en de bewakers die hem trouw waren tijdens de opstand in een langzaam tempo en met hun eeuwenoude wapens door PortAventura World patrouilleren.

Hun traditionele gongs, drums en fluiten zullen zich vermengen met het gefluister en geklaag van de geesten, om je te verwelkomen in wat ooit hun rijk was en je uit te nodigen voor een avontuur vol actie en verraad.

Durf zijn verhaal niet te vergeten, anders zal de vloek op je vallen.

 

Spookhuizen

La Muerte Viva € 7

Het is de Dag van de Doden en de straten van Mexico zijn het toneel van een huiveringwekkend feest dat niets te maken heeft met het traditionele festival…

 

Apocalipsis Maya € 5

Een vervloekte jungle, sjamanen, enge mummies, gevangenen die transformeerden in hongerige zombies, een spookachtig verlaten ziekenhuis en Maya Goden die bovennatuurlijke krachten hebben, dat kan je ontdekken bij Apocalipsis Maya.

 

Horrock in Texas € 6

Nieuw dit jaar is het spookhuis Horrock in Texas, waarvoor het park samenwerkt met MTV. In deze attractie zou zogenaamd een gitarist een elektrische shock gekregen hebben tijdens een optreden. Nu dwaalt hij als zombie door de onderwereld, waar hij allerlei bekende muzikanten ontmoet.

 

REC Experience € 7

Deze horrorattractie werd geïnspireerd op de beroemde Zombie-filmreeks. Zo’n 40 acteurs roepen de griezeligste momenten van de saga op, voer bij uitstek voor fans van horror en spanning. Deze maze zal je 15 minuten lang meenemen langs decors die je meenemen in de filmreeks.

 

La Isla Maldita € 12

Wie een liefhebber is van echte horror kan dit jaar opnieuw terecht bij Halloweenervaring La Isla Maldita. Deze bijzondere walkthrough-ervaring wordt gebouwd in het waterpark Caribe Aquatic Park dat tijdens deze periode gesloten is. Je zult in La Isla Maldita moeten ontsnappen aan honderd griezelige piraten. Onderweg kom je scheepswrakken en andere decoraties tegen.

 

Halloween Passport

Men kan opteren om maar enkele spookhuizen te doen of een Halloween Passport te nemen voor € 30 en zo toegang te krijgen tot alle spookhuizen.

 

Bron en foto: PortAventura