Fotoalbum: Zobori Élménypark – juli 2023

Themeparkfreaks Bob en Tristan trokken er in juli op uit om pretparken en rodelbanen te bezoeken. Hiervoor reisden ze doorheen Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk, Hongarije, Polen en Slowakije. Het hoofddoel van de trip was de landbingo te scoren in Tsjechië, maar ook een bezoekje aan Freizeitpark Plohn, Wiener Prater en het Oostenrijkse Familypark waren zeker de belangrijkste stops.

 

Wie Hongarije zegt denkt niet meteen aan pretparken, maar denkt al wel snel aan het Balatonmeer. Maar in de buurt van dat meer kan je dus wel degelijk enkele pretparken vinden en enkele Alpine Coasters, zoals Zobori Élménypark, waaraan Themeparkfreaks Bob en Tristan een bezoekje brachten.

Tijdens ons bezoekje was het bijzonder rustig in het park. Na het aankopen van ons all-in bandje trokken we het park in, want de grootste achtbaan van Hongarije, de Zierer Force achtbaan Balatoni Hullámvasút trok natuurlijk meteen onze aandacht.

Het viel ons al wel op de we deze geen rondjes zagen rijden, maar ze was wel geopend zeiden ze aan de kassa. En ja hoor we konden een ritje maken, althans toch éénmaal per uur werd deze achtbaan aangezet om welgeteld twee ritjes te geven en meteen weer te sluiten tot het volgende uur.

Nog een opvallende attractie in het park is een vrijevaltoren. Ook deze draaide maar om het uur en gaf welgeteld één ritje om dan weer een uur te sluiten. Om een lang verhaal kort te maken, voor een prijs van ongeveer 40 euro voelde Themeparkfreak Bob zich toch wel behoorlijk bekocht. Er zat niks anders op dan de tijd tussendoor te vullen met ritjes op de waterglijbaan, die gelukkig wel de hele tijd geopend bleef.