Ontdek vanaf nu de nieuwe achtbaan Primordial in Lagoon

De nieuwe achtbaan in Lagoon is na lang wachten geopend. De interactieve attractie heeft de naam Primordial gekregen. Primordial combineert achtbaan-elementen met een interactieve darkride. Het is reeds vanaf 2015 geleden dat het park nog een nieuwe achtbaan mocht verwelkomen.

 

In het Amerikaanse pretpark Lagoon kwamen al in 2019 de eerste achtbaanonderdelen toe. Sindsdien verrees er een groot gebouw in de vorm van een berg. Nu, vier jaar later, is de nieuwe attractie toegankelijk voor het publiek. De nieuwe aanwinst werd net zoals Cannibal in huis ontworpen in samenwerking met ART Engineering, Voor het darkride gedeelte werd er samengewerkt met Triotech.

 

Ritverloop
Na een kettinglift gaan de karretjes door verschillende afdalingen en bochten vooraleer ze de grote kunstmatige berg betreden. In de berg worden de voertuigen afhankelijk van de interactie in de gewenste richting gedraaid. De rit voert je nu met verminderde snelheid langs verschillende interactieve schermen. Op het einde heeft de achtbaan/dark ride nog een verrassing in petto.

 

Primordial heeft een hoogte van 26 meter. De trein bereikt een maximale snelheid van 65 km/u en de baan heeft een lengte van 605 meter. De totale ritbeleving bedraagt ongeveer vier minuten. De trein werd speciaal ontworpen en bestaat uit twee voertuigen met telkens plaats voor vier passagiers. Instappen kan in het midden van het karretje met links en rechts plaats voor twee rijders.

 

Lagoon is dit seizoen nog geopend tot en met 29 oktober op vrijdag, zaterdag en zondag.

 

 

Bron: rcdb, ThemePark Central
Foto’s: Lagoon