Uitgetest: Biberburg – Familypark

Het Oostenrijkse pretpark Familypark opende in 2022 haar gloednieuwe waterattractie Biberburg. Hiermee heeft het park de grootste waterattractie van het land in huis gehaald. De attractie werd gebouwd door het Zwitserse bedrijf Intamin Amusement Rides. Themeparkfreaks Tristan en Bob gingen deze tijdens een bezoekje uittesten.

 

Bij Biberburg kom je terecht in een houtzagerij, die gerund wordt door bevers. Die beestjes zijn natuurlijk gekend om het omknagen van bomen en het bouwen van dammen. Dit thema komt dan ook uitgebreid aan bod bij Biberburg.

Tijdens de rit vertrek je in een bootje dat plaats biedt aan acht personen. De bootjes hebben vier rijen van twee zitplaatsen. Dat is al meteen een verschil met de klassieke boomstamattractie. Het bootje vaart door een vaargeul en onderweg kom je in een darkride scene terecht, de houtzagerij van de bevers. Een deel van de rit wordt ook achterwaarts afgelegd. Het hoogtepunt is zonder twijfel de verticale lift van 17 meter hoog en de daaropvolgende afdaling, waarin nog een een airtime heuveltje zit. Na de afdaling, die je neemt aan 65 km/u, kom je weer met een splash terecht in de vaargeul.

 

Eindoordeel

We waren meteen enthousiast toen we in het park de Biberburg zagen opduiken. De aankleding sprak meteen aan. Er is enorm veel aandacht besteed aan de aankleding van deze attractie, maar ook aan de geluidseffecten.

Wat ons betreft mag Intamin nog veel meer van deze nieuwe generatie boomstamattracties gaan bouwen. Zeker de steile diepe drop maakt de rit heel spannend. Biberburg lijkt daarmee een beetje op Chiapas in Phantasialand, maar het grote verschil in de bootjes is het feit dat je per twee naast elkaar zit en deze veel betere beugels hebben.