Thorpe Park deelt virtuele onride-beelden nieuwe achtbaan

Het Engelse pretpark Thorpe Park zal volgend jaar de hoogste achtbaan openen van Engeland. De baan die voorlopig Project Exodus genoemd wordt, zal 71,9 meter hoog worden. Veel details over de baan werden nog niet vrijgegeven, maar onlangs deelde het park een virtuele video van de baan, die al heel wat prijsgeeft.

 

Voor project Exodus ging Thorpe Park in zee met het Duitse bedrijf Mack Rides, dat hier een Hyper Coaster bouwt. Momenteel worden op de bouwwerf volop footers gegoten en kwamen al de eerste supports toe, die een gouden kleur hebben. De baan zal na opening de hoogste zijn van Engeland, met een hoogte van 71,9 meter. Eerder deelde het park al heel wat concepttekeningen, maar nu ook een video, waarin we al een voorsmaakje krijgen van de rit.

 

Het valt op dat alles te maken heeft met hoogte bij deze baan, een hoge lifthill, hoge langerekte inversies en airtime heuvels volgen elkaar op. Andere spectaculaire elementen zijn zeker ook de naar buiten gekantelde bochten. Het lijkt wel dat Mack Rides hiermee een van hun spectaculairste banen zal bouwen.

 

Bron: Thorpe Park