Conny-Land gaat spectaculaire Cobra rollercoaster langer maken

Het Zwitserse pretpark Conny-Land gaat haar looping coaster Cobra langer maken. Dat heeft het pretpark zelf bekendgemaakt. Hoe dit juist verwezenlijkt gaat worden is momenteel nog niet helemaal duidelijk. Voor volgend jaar staat er sowieso al een nieuwe achtbaan op de planning met een Roller Ball coaster.

 

Conny-Land is een klein pretpark in Zwitserland, maar wel het belangrijkste pretpark van het land. Conny-Land werd voornamelijk bekend van haar bizarre en spectaculaire achtbaan Cobra dat het bouwde in 2010. Het gaat om een shuttle coaster met looping die gebouwd werd door het Russische bedrijf Pax Company. Het meest bizarre element is de Scorpion Tail, een element waar de bezoekers ondersteboven tot stilstand komen, vooraleer de trein achteruit wegrijdt en het parcours opnieuw aflegt.

Deze rollercoaster is 42 meter hoog en start met een meer dan verticale first drop. Hierbij wordt een snelheid behaald van 85 km/u. Het parcours van 215 meter wordt 2 maal afgelegd. De looping wordt dus ook tweemaal doorlopen. Het einde van het parcours dat dus eindigt met de unieke Scorpion Tail is buiten het park gelegen omdat het pretpark zo compact is.

 

Nu heeft Conny-Land bekendgemaakt dat ze de rollercoaster langer willen maken. Wij hadden dit nieuws al langer opgevangen, maar het leek ons zo ongeloofwaardig dat we hier in het verleden geen aandacht aan besteed hebben. Maar nu komt Conny-Land er dus zelf mee naar buiten. Hoe ze de uitbreiding juist zien, is niet duidelijk. Op videobeelden is te zien dat de laatste stukken van de track verwijderd worden.

 

Roller Ball:

De Cobra is niet de enige attractie waarmee Conny-Land bezig is. Nu de coronacrisis achter de rug is, heeft het Zwitserse pretpark de plannen om een Roller Ball achtbaan te bouwen terug uit de koelkast gehaald. Deze attractie zal gebouwd worden door Ride Engineers Switzerland en zal schommelende karretjes bevatten.

Het bijzondere aan de concept-art is dat er geen gewone Roller Ball achtbaan staat op afgebeeld, maar wel een dubbele waarbij er zowel een parcours is aan de voorkant alsook aan de achterkant. Of er effectief een dubbele gebouwd zal worden, is momenteel nog niet helemaal zeker.

Gelijkaardige attracties vinden we momenteel terug met Wilde Hilde in het Duitse Schwaben Park, Nid des Marsupilamis in het Franse Parc Spirou Provence en Roller Ball in het Oostenrijkse Wiener Prater.

 

Bron: Conny-Land

Foto: Wikimedia (Christophe95)