Walibi Belgium dient bouwaanvraag in voor de bouw van 10de rollercoaster

Het Waalse pretpark Walibi Belgium heeft een bouwaanvraag ingediend voor de bouw van een nieuwe rollercoaster. Deze zou komen te liggen in de buurt van de achtbaan Psyke Underground en de boomstammetjes Flashback. Als de bouwplannen worden goedgekeurd, betekent dit de 10de rollercoaster voor het park, een uniek record in de Benelux.

 

In 2021 opende Walibi Belgium met Kondaa nog maar net de snelste en hoogste achtbaan van de Benelux en ook deze zomer wordt er een nieuwe familieattractie geopend. Momenteel zijn ze eveneens druk bezig met het waterpark Aqualibi flink uit te breiden. Hier wordt gewerkt aan een volledige nieuwe glijbaantoren met 4 spectaculaire waterslides waarvan sommige nog nooit eerder gezien zijn in België.

Maar aan de investeringsdrang van het moederbedrijf Compagnie des Alpes, komt maar geen einde. Eerder vandaag nog mochten we het nieuws brengen dat zusterpark Bellewaerde Park volgend jaar een nieuwe achtbaan zal openen naast de reeds al aangekondigde nieuwigheden en nu blijkt ook Walibi Belgium eveneens een achtbaan te willen bouwen!

 

Nieuwe achtbaan:

In een bouwaanvraag die werd ingediend bij de gemeente is er spraken van een nieuw project om het Walibi pretpark uit te breiden. Daarin wordt gesproken over een nieuwe achtbaan, een nieuwe shop en de verplaatsing van het horecapunt Rock Sandwich.

Dit heeft als doel om een nieuwe themazone te creëren naast de bestaande themazones Exotic World (met onder andere Tiki Waka, Challenge of Tutankhamon en Kondaa), Karma World (met onder andere de Cobra, Popcorn Revenge en Paleis van de Geest) en Fun World (het kindergebied met onder andere Fun Pilot).

Dit nieuwe themagebied zal gebouwd worden nabij gelanceerde indoorachtbaan Psyké Underground en waterattractie Flashback. Ook de nieuwe achtbaan zal hier komen te liggen. Deze zal gebouwd worden op en rond de vijvers in dit gebied. De lay-out werd nog niet bekendgemaakt maar er werden door fans al wel heel wat paaltjes gespot in de rode zone op de kaart hieronder. Dit is ook de locatie die in de bouwvergunning beschreven staat. Ook het gebied met de bestaande attracties zal hervormd worden naar 1 themazone, dit is de orange zone op de kaart.

 

Hiervoor wordt het bestaande restaurant Rock Sandwich gesloopt en komt er vlakbij een nieuw restaurant. Op het wandelpad tussen deze attracties komt een hal en daar komen de uitgangen van de drie bovengenoemde attracties samen. Dit wil zeggen dat er een nieuwe indoorzone gecreëerd zal worden die goed van pas komt bij de winteropeningen die het park vanaf dit jaar wil houden.

Ook de picknickplaatsen voor bezoekers zullen gerenoveerd worden. Verder worden de verschillende paden gerenoveerd en aangepast. Men wil de volledige werken uitvoeren in 1 fase.

 

Bron: Bouwvergunning Walibi Belgium via de gemeente Waver

Foto: Walibi Belgium