Colombiaans pretpark Salitre Mágico opent spectaculaire achtbaan

Het Colombiaanse pretpark Salitre Mágico zal later dit seizoen een spectaculaire achtbaan openen. De opening van deze attractie maakt deel uit van een parkrenovatieproject, dat over een periode van vijf jaar zal worden uitgevoerd.

 

Salitre Mágico pakt dit jaar uit met een achtbaan van het type Sky Rocket II. Bij dit type word je treintje driemaal gelanceerd doorheen een baan met inversies. Deze nieuwe achtbaan is vervaardigd door Premier Rides. De baan zal eens ze geopend is een hoogte van 45,7 meter en een lengte van 263 meter hebben. De topsnelheid bedraagt 100 km/u. Het interessante aan deze achtbaan is dat het de enige Sky Rocket II installatie is die twee treinen met een beweegbaar station heeft. Een naam is nog niet bekendgemaakt.

 

 

De achtbaan is echter niet volledig nieuw. Ze is afkomstig uit het Mexicaanse pretpark Bosque Magico, dat in 2022 gedwongen werd te sluiten, om plaats te maken voor groenere alternatieven. Dat park is onder de pretparkliefhebbers vooral bekend om een oude Belgische bekende, namelijk de oude Wervelwind achtbaan van Bobbejaanland. Deze Vekoma achtbaan werd in 1999 verwijderd uit Bobbejaanland en opende in 2001 in Bosque Magico onder de naam Tornado. Deze achtbaan is 19,5 m hoog, 350 m lang, bereikt een topsnelheid van 60 km/u en gaat twee keer overkop.

 

 

Bron en foto’s: Salitre Mágico, RCDB