Uitgelicht: Das Große LEGO Rennen – Legoland Deutschland

Legoland Deutschland opende in 2002 een Wilde Muis achtbaan met Das Große LEGO Rennen. Deze heeft als thema racewagentjes. Toch was dit niet de eerste naam van deze achtbaan, eerst heette deze Project X – Test Strecke. De nieuwe naam kwam er naar aanleiding van de Virtual Reality die toegevoegd werd in 2018. Deze optie verdween een jaar later alweer, maar de nieuwe naam bleef behouden.

 

 

Das Große LEGO Rennen is een Wilde Muis achtbaan, gebouwd door Mack Rides. Deze is van het type Large Park, ze is dus groter als de meeste banen van deze familie. De Large Park versie heeft vaste funderingen en diepere drops.

Das Große LEGO Rennen heeft een hoogte van 15,8 meter, een lengte van 400 meter en bereikt een snelheid van 56,3 km/u. Over de baan rijden wagentjes die plaats bieden aan vier personen, die vast zitten met een afzonderlijke heupbeugel.

Wie een ritje wil maken kan dit vanaf een minimumlengte van 110 cm onder begeleiding van een volwassene, wie apart wil plaatsnemen moet 120 cm groot zijn.